Vijesti

U bijeljinskoj bolnici danas edukacija na više nivoa

Objavljeno 21.03.2023.
News cover image

U operacionima salama danas odvojeno rade četiri vrsna stručnjaka, dok istovremeno u konferencijskoj sali rukovodioci odjeljenja i službi imaju trening o izgradnji boljeg odnosa među zaposlenima i unapređenje komunikacijskih vještina.

Menadžment Bolnice “Sveti Vračevi” Bijeljina, na čelu sa direktorom prof.dr Zlatko Maksimovićem, omogućio je u posljednje dvije godine dolazak vrsnih stručnjaka iz različitih oblasti medicine koji, zajedno sa našim ljekarima obavljaju složene operativne zahvate. Dolazak stručnih saradnika u našu ustanovu omogućio je uvođenje niza savremenih operativnih procedura, zbog kojih su pacijenti sa regije Bijeljina ranije odlazili  u zdravstvene ustanove tercijarnog nivoa. 

U posljednje dvije godine kroz razne treninge predavača iz ekpertskih kuća mnogo se ulaže u upravljanje ljudskim resursima i motivaciju zaposlenih. 

Jedan od takvih treninga održan je juče i danas na temu “Uspostavljanje odnosa i izgradnja mosta povjerenja” koje vodi Aleksandra Bajić edukator sa akademije “Alba Soft Skills” Banjaluka.  

“Ulaganje u znanje je investicija koja se uvijek isplati i s ponosom ističem da ćemo nastaviti sa kontinuiranom edukacijom našeg kadra u svim oblastima, a sve u cilju većeg stepena zadovoljstva naših korisnika”, rekao je prvi čovjek bolnice.  

Danas su u našim operacionim salama čak četiri profesora, vrsna stručnjaka iz različitih hirurških grana, koji rade odvojeno operacije. 

 

Doc. dr  Ognjan Skrobić, specijalista opšte hirurgije, ekspert u oblasti hirurškog liječenja gojaznosti. Radi u Centaru za hirurgiju jednjaka i želuca, Klinika za digestivnu hirurgiju – Prva hirurška, Klinički centar Srbije.

Klinički asistent je na Katedri hirurgije i anesteziologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Docent na katedri hirurgije i anesteziologije Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Član je Multidisciplinarnog centra za gojaznost Kliničkog centra Srbije.

 

Prof.dr Nenad Arsović, direktor Klinike za ORL i MFH Kliničkog centra Srbija, profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, višedecenijski je stručnjak u oblasti otorinolaringologije, posebno u oblasti otohirurgije. 

 

Prof.dr Milorad Bijelović, specijalista grudne hirurgije,  načelnik Odeljenja za traumu, hirurgiju zida grudnog koša i medijastinuma Instituta za plućne bolesti Vojvodine “Sremska Kamenica” i profesor na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu na katedri hirurgije. 

 

Prof. dr Dragan Sagić, specijalista radiologije i doktor medicinskih nauka. Upravnik Službe za invazivnu i interventnu kardiovaskularnu dijagnostiku i terapiju u Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje. Redovni profesor na katedri Radiologije, na Medicinskom fakultetu u Beogradu.