Vijesti

ПРЕВЕНТИВНИ ОРЛ ПРЕГЛЕДИ И АУДИОМЕТРИЈА У БИЈЕЉИНСКОЈ БОЛНИЦИ: Подићи свијест о значају редовне провјере слуха

Objavljeno 25.08.2024.
News cover image

Више од 30 суграђана се одазвало данас на акцију превентивних ОРЛ прегледа и аудиометрије у ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“. Прегледе су обавили др Цвијетин Лукић, специјалиста оториноларингологије и доц. др сци. мед. Ивана Малетић – сурдоаудиолог.

В.д. директора бијељинске Болнице, прим. др Микајло Лазић рекао је да је Болница организујући ову акцију показала одговорност према друштвеној заједници и предузела значајан корак ка побољшању јавног здравља и доступности здравственој заштити нашим пацијентима.
-Овакве акције ће постати редовна пракса како би се омогућило што већем броју људи да на вријеме открију и лијече здравствене проблеме и тиме значајно унаприједе квалитет свог живота, рекао је прим. др Лазић.
Превентивни прегледи слуха су кључни у раној дијагностици и превенцији губитка слуха, а акције попут ове помажу у подизању свијести о значају редовних прегледа.
-Аудиометрија je неинвазивна дијагностичка процедура којом се испитује слух и утврђује постојање оштећења слуха као и мјесто и степен евентуалног оштећења. Ради се у склопу рутинског испитивања слуха или код испитаника са већ регистрованим оштећењем слуха, рекао је др Лукић и додао да је ова метода безболна, једноставна за извођење и обавља се у бијељинској Болници у склопу ОРЛ прегледа и дијагностике ако има потребе за истом.