Vijesti

POTVRĐENA AKREDITACIJA MEDICINSKE LABORATORIJE

Objavljeno 26.01.2024.
News cover image

JZU Bolnica "Sveti Vračevi" Bijeljina s ponosom objavljuje da je uspjesno zavrsila prvi nadzor nad primjenom standarda 15189 i potvrdila sertifikat o akreditaciji medicinske laboratorije.

Ovim sertifikatom potvrđuje se visoki standard kvaliteta u Službi za hematološku i biohemijsku dijagnostiku, kao i u PCR laboratoriji, u skladu sa ISO 15189.
Certifikat izdat od strane BATA instituta označava posvećenost Bolnice "Sveti Vračevi" postizanju i održavanju najviših standarda u laboratorijskoj dijagnostici.
ISO 15189 postavlja stroge smjernice koje osiguravaju preciznost, pouzdanost i dosljednost u radu laboratorija, u skladu sa međunarodim standardima u pružanju hematoloških, biohemijskih i PCR dijagnostičkih usluga, čime se jača povjerenje pacijenata.
Misija naše bolnice je da ostanemo najprepoznatljivija zdravstvena ustanova sekundarnog i dijelom tercijalnog nivoa u sjeveroistočnom dijelu Republike Srpske. U skladu s tim nastavljamo sa kontinuiranim radom na podizanju kvaliteta usluga, a ključ za postizanje rezultata leži u standardizaciji procesa.
Bijeljinska bolnica je prva medicinska ustanova sekundarne zdravstvene zaštite u BiH koja je 2022. godine implementirala standard 15189.