Vijesti

ОДРЖАН ДРУГИ НАУЧНО – СТРУЧНИ КОНГРЕС „ЗДРАВЉЕ ЗА СВЕ ПОГЛЕД У БУДУЋНОСТ“

Objavljeno 22.10.2024.
News cover image

Други научно-стручни конгрес „Здравље за све - поглед у будућност“ одржан је 18. и 19. октобра у хотелу "Дрина" у Бијељини, у организацији Савеза медицинских сестара и техничара Републике Српске и Универзитета Бијељина, Факултет здравствених студија. Конгрес је окупио око 170 учесника, а представљено је око 40 стручних и научних радова, чиме је омогућено квалитетно повезивање теорије и праксе у области здравства.

Конгресу су присуствовали представници Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, Фондације Фами, директори болница и домова здравља, главне сестре установа и медицинске сестре којима је и био намијењен овај конгрес.

Научни дио конгреса реализован је путем пленарних предавања,  саопштења научних радова и панел дискусије. Посебно треба истаћи панел дискусију на тему "Актуелности у сестринству у Републици Српској", на којој је разговарано о важности успостављања Регистра медицинских сестара. Учешће су имали и радници наше установе као пленарни предаваци и то Јасминка Станкић, главна сестра Одјељења за хируршке гране, доц. др сци. мед. Ивана Малетић, сурдоаудиолог и Радмила Симић, главна сестра Болнице као учесник у панел-дискусији.

Конгрес је пружио изврсну прилику за размјену искустава, не само у области медицинске његе и стручних знања, већ и у домену комуникацијских вјештина чиме је додатно наглашена важност континуиране едукације и усавршавања здравствених радника.