Vijesti

НАСТАВЉЕНА УСПЈЕШНА САРАДЊА СА ДР МИРКОМ ЈОВАНОВИЋЕМ СПЕЦИЈАЛИСТОМ УРОЛОГИЈЕ СА ВМА ИЗ БЕОГРАДА Данас успјешно завршено шест интервенција ендоскопског лијечења камена у бубрегу

Objavljeno 17.10.2024.
News cover image

У бијељинској болници данас је успјешно урађено чак шест интервенција ендоскопског лијечења камена у бубрегу, користећи флексибилни уретерореноскоп чиме је настављена вишегодишња сарадња са експертом из Војномедицинске акдемије из Београда, прим. др Мирком Јовановићем, начелником Центра за трансплантацију органа ове здравствене установе.

-  Болница је у септембру ове године увела ову нову уролошку методу и она омогућава минимално инвазивно разбијање камена, што значајно смањује вријеме опоравка пацијената. С друге стране представља велику предност за пацијенте из региона који су раније били упућивани у друге установе, рекао је шеф Одсјека за урологију у бијељинској Болници, др Љубинко Петковић, и подсјетио да је наша здравствена установа једина у Републици Српској која на нивоу секундарне здравствене заштите примјењује ову процедуру.

Оперативни тим, поред уролога,  прим. др Мирка Јовановића, др Љубинка Петковића,  др Драгана Живановића и др Марка Иконића, чинили су и анестезиолози др Оља Дабић Дивљан и др Марија Новаковић, анестетичар Николина Петровић и инструментари Тијана Ерак, Илија Аврам и Љиљана Никић.

Сваки трећи пацијент који се јави у бијељинску Болницу има проблем са каменом у уринарном систему, тврде уролози из наше здравствене установе.