Vijesti

MEDICINSKI TEHNIČARI IZ ANGIO SALE NA EDUKACIJI U ZAGREBU

Objavljeno 08.02.2024.
News cover image

Medicinski tehničari i instrumentari u angio sali JZU Bolnica “Sveti Vračevi”, Milica Vasilić, Miloš Todić i Živan Gajić učestvovali su na drugoj radionici za medicinske sestre i srodne profesije u invazivnoj elektrofiziologiji “EP Staff Training Zagreb 2024” koja je održana u Zagrebu od 2. do 4. februara.

Radionica je okupila više od 115 polaznika iz sedam zemalja regiona i 28 zdravstvenih centara.
Trodnevna radionica obuhvatila je sve važne teme iz oblasti elektrofiziologije sa dva osnovna cilja – pružanje znanja novom osoblju u eletrofiziološkim salama (EP Lab), te unapređenje znanja i vještina medicinskom osoblju koje već radi u EP laboratorijama.
- Mnogo nam je značio odlazak na ovu radionicu. Imali smo priliku da se upoznamo sa raznim izazovnim slučajevima iz angio sala velikih evropskih centara. Svoja radna iskustva podijelili su sa nama i medicinski radnici koji se ovim poslom bave više od 10 godina, istakla je Milica Vasilić.
Menadžment bijeljinske bolnice na čelu sa direktorom prof. dr Zlatkom Maksimovićem kontinuirano radi na usavršavanju naših zdravstvenih radnika sa ciljem unapređenja stručnih znanja i praktičnih vještina kako bi podigli standard zdravstvenih usluga na viši nivo.
Tokom ova tri dana održan je veliki broj predavanja, nekoliko prikaza slučaja, te ispit znanja prije i nakon radionice.
Radionica je održana u organizaciji Hrvatske udruge kardioloških medicinskih sestara uz podršku Hrvatskog kardiološkog društva.