Vijesti

„Media Invent” i SKANU u Loznici još jednom premostili Drinu –  HEROJI I NEIMARI MEĐU KORICAMA

Objavljeno 20.05.2022.
News cover image

           U lozničkom hotelu „MK“, u sali Srpske kraljevske akademije naučnika i umjetnika, predstavljena je knjiga „Heroji i neimari“ u kojoj su sabrani svi dobitnici nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“, pojedinci, institucije, ustanove i firme, koju tradicionalno organizuje novosadska „Media invent“ sa univerzitetima u Novom Sadu, Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Beogradu i privrednim komorama Srbije i Republike Srpske.

Na značajno istaknutom mjestu u knjizi predstavljen je akademik profesor dr Zlatko Maksimović, direktor JZU Bolnice “Sveti Vračevi” iz Bijeljine, koji je ovo prestižno priznanje dobio za liderstvo u zdravstvenoj zaštiti.

Među laureatima laskavog uzdarja, koje je posvećeno najvećem srpskom zadužbinaru su gradonačelnik Loznice Vidoje Petrovič, akademik prof. dr Mirko Kerkez, akademik Dragoljub Mirković, mr Igor Braunovi, dr Boban Birmančević, dr Branko Vujković i dr.

-Neka svi ovo uzdarje nose i neka se, s razlogom, na njega ponose -rekao je Vlado Markanović, utemeljivač manifestacije „Put ka vrhu“ ističući da je Loznica, uvijek bila najbolja spona srpskog roda sa obje obale Drine, od vremena Vuka i Filipa Višnjića do današnjih dana, pa nije ni čudno što je prva promocija predstavljena baš u Vukovom rodnom kraju, gdje je i utanačena saradnja „Media inventa“ i Srpske kraljevske akademije naučnika i umjetnika, do koje je došlo na njegovu i inicijativu akademika profesora dr Mirka Kerkeza, predsjednika SKANU, uglednog srpskog hirurga.

Ovo je bila prilika da se predstavi i kljiga o borbi protiv korone, prva na svijetu, čiji je autor akademik profesor dr Zlatko Maksimović, direktor Bolnice „Sveti vračevi“ u Bijeljini, koja je, ne samo zanimljivo štivo za čitanje, već i dragocjen udžbenik, za ljekare, drugo medicinsko osoblje, učenike i studente medicine.

    *Zahvaljujemo novinaru Vladimiru Mitriću, koji nam je poslao tekst i fotografije sa promocije knjige “Heroji i Neimari”, održane 20.05.2022. godine u Loznici