Vijesti

HUMANITARNA AKCIJA “S LJUBAVLJU HRABRIM SRCIMA” DONIJELA BIJELJINSKOM PORODILIŠTU NOVU OPREMU

Objavljeno 02.11.2023.
News cover image

Danas je u Bolnicu “Sveti Vračevi” Bijeljina stigla nova oprema za porodilište koja je nabavljena sredstvima prikupljenim na 13. donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima".

 
Donacija sadrži transportni inkubator za prevoz novorođenčadi do ustanove tercijarnog nivoa, dvoja kolica za intrahospitalni prevoz novorođenčadi i dva pulsna oksimetra.
“Zahvaljujem se predsjedniku Republike Srpske, gospodinu Miloradu Dodiku, koji je prije 13 godina pokrenuo ovu humanitarnu akciju, a koju je kasnije nastavila tadašnja predsjednica Republike gospođa Željka Cvijanović. Najveću zahvalnost upućujem građanima Republike Srpske koji su se odazvali na ovu humanitarnu akciju i što smo dokazali da zajedno možemo sve i da u ovakvim akcijama treba da budemo jedinstveni. Moje je zadovoljstvo što sam i prošle godine u decembru mjesecu, uz ostale zvanice, učestvovao u akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“ gdje su prikupljena određena donatorska sredstva i kupljena oprema za porodilišta u Republici Srpskoj”, rekao je direktor Bolnice “Sveti Vračevi” prof.dr Zlatko Maksimović.
Šef pedijatrijskog i neonatološkog odjeljenja prim. dr Snežana Simić Perić kaže da je uvijek dobro kada stigne nova oprema, jer je oprema potrošni materijal.
“Porodilište bijeljinske bolnice ima transportni inkubator, kao i intrahospitalna kolica i pulsne oksimetre, ali uvijek je korisno kada stigne nova i najsavremenija oprema. Nova oprema će nam biti od velike pomoći prilikom transporta novorođenčadi do najbliže zdravstvene ustanove tercijarnog nivoa u hitnim stanjima Transportni inkubatori biće opremljeni sa svom potrebnom pomoćnom opremom za transport novorođenčadi”, izjavila je dr Simić Perić na konferenciji za medije.
Ona je izrazila je zahvalnost predsjedniku Miloradu Dodiku na pokretanju ove inicijative, Udruženju pedijatara Republike Srpske, direktoru Zlatku Maksimoviću, koji podržava inovacije u ustanovi, kolegama koji to prihvataju i svim donatorima koji su učestvovali u akciji "S ljubavlju hrabrim srcima”.