Vijesti

Дворови - Систематски прегледи у ФК „Пролетер“: За здраву будућност наших младих спортиста

Objavljeno 13.08.2024.
News cover image

Више од 20 младих фудбалера ФК "Пролетер" из Дворова данас је прошло кроз превентивне систематске прегледе, усмјерене на очување њиховог здравља и праћење физичког развоја.

Прегледе је обавио стручни медицински тим ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“, предвођен прим. др Микајлом Лазићем в.д. директором ове здравствене установе.

Како је истакнуто из болнице, редовни прегледи помажу у правовременом реаговању и прилагођавању тренинга потребама сваког дјетета, а то доприноси и здравом и безбједном бављењу спортом.

Према ријечима Драгана Матића, који води школу фудбала и тренира први тим ФК „Пролетер“, љекарски прегледи су до сада представљали финансијски издатак за клуб због трошкова транспорта.

„На овај начин умногоме смо олакшали нашим малишанима јер су добили комплетан преглед на једном мјесту и сматрам да би овако нешто требало да се практикује и убудуће. Данас је прегледана једна група од 20 дјечака, мјешовита група такмичара, пионира и кадета“, изјавио је Матић и додао да имају добру школу фудбала и да покривају цијели крај од Балатуна, Трњака, Међаша до Дворова. 

Бијељинска болница је овим прегледима наставила јуче започету акцију у ФК "Радник" а, како најављују из ове здравствене установе, акција се наставља у петак, када ће бити обављени прегледи у Дјечијем клубу “Soccer Kids”.