Vijesti

DJEČIJA BIBLIOTEKA NA POKLON OD ACT FONDACIJE BIH

Objavljeno 21.02.2023.
News cover image

Zahvaljujući volonterima ACT Foundation BiH iz našeg grada, Odjeljenje za pedijatriju bijeljinske bolnice dobilo je biblioteku koja broji više od 600 bibliotečkih jedinica. Protekle dvije sedmice proveli su humanitarnu akciju prikupljanja dječije literature.

- Danas smo donirali Odjeljenju za pedijatriju biblioteku koja sadrži knjige za sve uzraste: od knjiga, slikovnica i bojanki za najmlađe pacijente, pa sve do ozbiljne literature. Naime, dok je moja kćerkica bila ovdje, vidjela sam šta nedostaje u bolničkoj igraonici i razmišljala da pokrenemo neku akciju, oformimo biblioteku na odjeljenju kako bi im boravak makar malo olakšali i uljepšali. Dječici koja ovdje borave mnogo znači ovaj prostor predviđen za igru, danas smo ga upotpunili bibliotekom, rekla je Damjanović i dodala da im je drago što još nije klonuo duh naroda, da pokazuju empatiju i da su prije svega građani Bijeljine jako humani.

- Zahvaljujem se u ime mališana i roditelja, svih zaposlenih na pedijatriji i naravno u ime našeg menadžmenta za ovaj divan gest. Ovakve akcije su na žalost rijetke kod nas, a odraz je plemenite duše. Neka ovo bude podsticaj svima koji žele da usreće mališane i olakšaju im boravak u bolničkim uslovima, izjavila je dr Ivka Džuveleković, načelnica Odjeljenja za pedijatriju.

U akciji su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola iz Bijeljine, kao i volonteri iz Tuzle, Banjaluke i Sarajeva.

ACT Foundation BiH ove godine slavi 20 godina postojanja, dio je globalne dobrotvorne platforme (ACT Foundation Global), osnovane u Indiji. Djeluje na svih šest kontinenata u čak 25 zemalja.