Vijesti

DIREKTOR BIJELJINSKE BOLNICE SA SARADNICIMA NA KONGRESIMA U TREBINJU

Objavljeno 02.06.2023.
News cover image

Bijeljinska bolnica je u respektabilnom sastavu došla na Kongres kardiologa koji se održava u Trebinju gdje će tokom dva kongresna dana svako imati svoju sesiju i predavanja. Naši biohemičari na XIX Simpozijumu medicinskih biohemičara sa međunarodnim učešćem.

 
Osmi kongres 34. Ogranka Američkog koledža kardiologa za Srbiju i Republiku Srpsku “PRACSIS” organizuju Udruženja kardiologa iz Republike Srpske i Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i socijane zaštite Republike Srpske.
“Kardiologija naše bolnice posljednjih godina značajno napreduje. Nije to slučajno, s obzirom da su kardiovaskularna oboljenja najčešća oboljenja na svijetu i nije slučajno da smo došli u Trebinje s obzirom na to da imamo značajan broj pacijenata iz Hercegovine”, rekao je prvi čovjek bijeljinske bolnice.
🔵U organizaciji Udruženja medicinskih biohemičara Republike Srpske u Trebinju se, od 1. do 4. juna, održava XIX Simpozijum medicinskih biohemičara sa međunarodnim učešćem .
Obraćajući se prisutnima na svečanom otvaranju Simpozijuma prof.dr Zlatko Maksimović je rekao da se u bijeljinskoj bolnici mnogo ulaže u biohemijsku laboratoriju.
“Ulaganje u biohemjsku dijagnostiku se isplati, jer donosi brojne benefite. Pravovremena i tačna dijagnostika je veoma bitna radi daljeg liječenja, a nema većeg bogatstva od zdravlja našeg čovjeka, naše nacije”, rekao je direktor bijeljinske bolnice.
Maksimović je čestitao organizatorima na izboru grada gdje će, kako je rekao, učesnici Simpozijuma spojiti lijepo i korisno.