Vijesti

DIREKTOR BIJELJINSKE BOLNICE, PROF. DR ZLATKO MAKSIMOVIĆ DOBRIO PRIZNANJE CRVENOG KRSTA

Objavljeno 18.11.2022.
News cover image

Генерални секретар ЦКРС Сњежана Ковач уручила је признање Црвеног крста Републике Српске проф. др Златку Максимовићу поводом 30 година постојања и рада за несебичну подршку и унапређење ове организације.

-Три деценије успјешне хуманитарне акције за цјелокупну Републику Српску представља повод за славље. Кроз тридесет година остали смо симбол помоћи и хуманости, а прослављањем овог јубилеја упућујемо позив свим људима добре воље да са нама наставе корачати стазама хуманости, рекла је Ковачева.
-Признање које сам добио за допринос и унапређење рада Црвеног крста, јачању хуманизма и међусобне солидарности, много ми значи. Резултати које је ова организација показала претходних година изузетно су значајни. Волонтере Црвеног крста сам увијек доживљавао као шири дио медицинске струке у борби за животе и здравље људи, који су увијек спремни да притекну у помоћ у тешким ситуацијама. Залагаћу се за јачу и квалитетнију подршку овој хуманитарној организацији, подржаваћемо њихов рад и у наредном периоду, истакао је др Максимовић.
Свечаности су присуствовали и добровољни даваоци крви, бројни волонтери, секретар Координационог одбора Црвеног Крста Семберија, Мајевица, Посавина Даница Радуловић у друштву секретара организација Црвеног крста са подручја регије Семберија Мајевица и Посавина, партнери и сарадници Црвеног крста Републике Српске.