Vijesti

БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА ОБИЉЕЖИЛИ ДАН СТАРИХ ЗДРАВСТВЕНИМ ПРЕГЛЕДИМА У ДОМУ ПЕНЗИОНЕРА

Objavljeno 01.10.2024.
News cover image

Поводом 1.октобра, Свјетског дана старих, ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“ и Дом здравља Бијељина организовали су заједничку акцију здравствених прегледа у бијељинском Дому пензионера.

Током четворосатне акције, 42 пензионера су  искористили  прилику да провјере ниво шећера у крви, измјере крвни притисак, ураде ЕКГ и ултразвучни преглед стомака.

Према ријечима предсједника Удружења пензионера у Бијељини Ђуре Станојловића, Удружење броји око 12.000 чланова, а већина има неке хроничне здравствене проблеме, због чега су им овакве акције веома значајне.

„У Бијељини живи око 17.000 пензионера којима је поред редовне исплате пензија,  здравље један од највећих изазова с којим се суочавају“,  истакао је Станојловић.

Он је нагласио да овакви превентивни прегледи омогућавају пензионерима да брзо и ефикасно провјере своје здравствено стање, без дугих чекања у здравственим установама.

„Потребно је да овакве акције постану учесталије, бар једном мјесечно, како би се олакшао приступ здравственој заштити и смањиле гужве у домовима здравља и болници“ додао је Станојловић.

Акцији је присуствовао прим. др Микајло Лазић, в.д. директора бијељинске болнице, који је заједно са својим сарадницима посјетио Дом пензионера и честитао корисницима овај значајан дан. Он је рекао да овакве акције доприносе благовременој дијагностици и лијечењу , али и подстичу пензионере да буду активни учесници у бризи о свом здрављу, што је кључно за одржавање квалитета живота у старијем добу.