Vijesti

PULMOLOŠKI DANI U BIJELJINSKOJ BOLNICI

Objavljeno 28.05.2023.
News cover image

U protekla dva dana, bijeljinska bolnica je ugostila stručnjake iz oblasti pulmologije koji su razmijenili iskustva sa ljekarima iz naše ustanove. U petak, 25.05. prof dr Peđa Kovačević, načelnik Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane UKC Republike Srpske, održao je predavanje na temu „Akutna respiratorna insuficijencija i oksigenoterapija“ zajedno sa koleginicom doc.dr Danicom Momčičević, šefom Odeljenja intenzivnog liječenja za nehirurške grane UKC RS.

 
U protekla dva dana, bijeljinska bolnica je ugostila stručnjake iz oblasti pulmologije koji su razmijenili iskustva sa ljekarima iz naše ustanove.
U petak, 25.05. prof dr Peđa Kovačević, načelnik Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane UKC Republike Srpske, održao je predavanje na temu „Akutna respiratorna insuficijencija i oksigenoterapija“ zajedno sa koleginicom doc.dr Danicom Momčičević, šefom Odeljenja intenzivnog liječenja za nehirurške grane UKC RS.
Predavanju su prisustvovali specijalisti bijeljinske bolnice iz svih oblasti medicine, kao i medicinske sestre-tehničari.
Profesor Kovačević je, prilikom obilasaka odjeljenja i službi sa direktorom Bolnice prof.dr Zlatkom Maksimovićem i saradnicima, izrazio oduševljenje organizacijom rada i higijenskim uslovima u bijeljinskoj bolnici
Iste utiske iz naše ustanove ponio je i prof.dr Mirko Stanetić, predsjednik Udruženja pulmologa Republike Srpske, koji je je dan ranije posjetio bolnicu u Bijeljini.