Vijesti

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ZDRAVLJA

Objavljeno 07.04.2024.
News cover image

Bijeljinska bolnica obilježila je danas Svjetski dan zdravlja velikom preventivnom akcijom u centru grada zajedno sa Udruženjem "Diabeta".

Veliki broj građana imao priliku da pored preventivnih pregleda koji su obuhvatali mjerenje krvnog pritiska, nivoa šećera i holesterola u krvi, saturacije i zglobno-brahijalnog indeksa, obave razgovor sa subspecijalistima i specijalistima: reumatologom, pulmologom, angiologom i internistima.
Pomoćnik direktora JZU Bolnica “Sveti Vračevi” dr Daliborka Spasojević, specijalista interne medicine i subspecijalista reumatologije, rekla je da su najčešća pitanja građana bila kome da se jave u slučaju da im neki od parametara nije u granicama normale i na koji način da blagovremeno djeluju.
- Sa mnom su i moje kolege dr Milena Aleksić specijalista pulmolog, dr Biljana Radulović specijalista interne medicine angiolog, i specijaliste interne medicine dr Miloš Keranović i dr Igor Šušljik zajedno sa medicinskim sestrama. Za svoje sugradjane smo inače na raspolaganju 365 dana u godini. Zaposleni u bolnici i menadžment na čelu sa direktorom Bolnice prof. dr Zlatkom Maksimovićem koristimo priliku da istaknemo značaj u prevenciji bolesti i preventivnih pregleda jer bolje je spriječiti ili bolest otkriti u ranoj fazi liječenja nego onda kada nam je već neophodna terapija i veći nivo liječenja. Mi svakako radimo na poboljšanju kvaliteta zdravlja naših pacijenata.
Sandra Milošević predsjednica Udruženja "Diabeta" zahvalila se menadžmentu bijeljinske bolnice na čelu sa direktorom prof. dr Zlatkom Maksimovićem za otvorenu saradnju.
”Direktor nam je omogućio prije svega da se otvori Dijabetološko savjetovalište koje je dalje širilo spektar svojih djelovanja i na druge gradove Republike Srpske. Ovim putem želim da uputim apel građanima da mogu da dođu u savjetovalište koje postoji u prostorijama poliklinike Bolnice Bijeljina radi preventivnog pregleda šećera kao i savjeta već registrovanim dijabetičarima. Glavni cilj jeste prevencija i edukacija" istakla je Milošević.
Svjetski dan zdravlja ove godine se obilježava pod sloganom "Moje zdravlje, moje pravo" čime se naglašava da je pravo na zdravlje neotuđivi dio ljudskih prava.