NOVE PROCEDURE U OFTALMOLOGIJI - Ugradnja monofokalnih sočiva za srednju distancu

Objavljeno 04.10.2022.
News cover image

Direktor bolnice „Sveti vračevi“ profesor dr Zlatko Maksimović obišao je pacijenta Miodraga Perića (60g.) iz Bijeljine kojem su u bijeljinskoj bolnici ugrađena monofokalna sočiva sa fokusom za srednju distancu. Ovo je nova, savremena procedura koja je od sada dostupna svima u našoj zdravstvenoj ustanovi.

- Malo je riječi kojima bi izrazio zahvalnost za ono što sam dobio nakon ove intervencije... boje su se vratile, vid izoštrio, ne trebaju mi naočare. Hvala svima, mladoj doktorki Ješurić na stručnosti, ja njenu ruku nisam ni osjetio, profesoru Maksimoviću koji je imao razumijevanja za naše potrebe. Ova ustanova može da parira zdravstvenim ustanovama na Zapadu. To odgovorno tvrdim.", izjavio je Perić .
- Naš direktor, prof. dr Maksimović, omogućio nam je da saslušamo potrebe naših pacijenata, i da im pružimo nešto više, što se ne može pružiti u drugim zdravstvenim ustanovama, rekla je dr Daliborka Ješurić, načelnica Odjeljenja za oftalmologiju, koja je uradila ovu operaciju.
-Još jedan dokaz da se ulaganje u znanje uvijek isplati. Bijeljinska bolnica ima odlične ljekare i zdravstvene radnike, tako da mi i dalje napredujemo. Sa takvim zdravstvenim radnicima pored drugih, uspjeli smo da učinimo i ovaj podvig na oftalmološkom odjeljenju. Nastavljamo dalje. Ulažući u sebe, ulažemo u budućnost, jer samo zdrav čovjek može biti najkorisniji prvo sebi pa onda porodici, a i državi, rekao je prof. dr Maksimović.
Ugradnjom Premium sočiva, mini EDOF značajno se povećava kvalitet života, poboljšava se vid na daljaninu i vid na srednjoj udaljenosti bez naočara.
Hirurgija se izvodi u lokalnoj anesteziji kapima, u trajanju od svega nekoliko minuta, minimalnog je reza (2 mm), bez šava, bez ostajanja u bolnici.
Pacijenti na lični zahtjev zahtjev biraju ova sočiva uz doplatu od 400km.