Vijesti

MAKSIMOVIĆ: JAČATI SARADNJU SA PRIMARNOM MEDICINOM

Objavljeno 20.05.2023.
News cover image

Direktor Bolnice “Sveti Vračevi” Bijeljina prof.dr Zlatko Maksimović , prisustvovao je juče svečanom otvaranju stručnog skupa “Porodični doktor: Srce zdravstva, koji u Zvorniku organizuje Udruženje ljekara porodične medicine regije Birač, povodom Svjetskog dana porodične medicine.

Prof.Maksimović je čestitao ljekarima primarne medicine ovaj važan dan za zdravstvo i naglasio da “samo sa dobro organizovanom primarnom zdravstvenom zaštitom može biti jako zdravstvo u Srpskoj”.
“Kao nekadašnji direktor Doma zdravlja Bijeljina učestvovao sam u toj organizaciji i na nama je da u budućem vremenu saradnju između primarne i sekundarne zdravstvene zaštite jačamo, jer samo zajedno možemo učiniti naš zdravstveni sistem boljim za sve naše građane”, rekao je u svom obraćanju prof. Maksimović.
Tokom dva dana trajanja, na skupu će učestvovati ljekari različitih specijalnosti, iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Slovenije, koji će predstaviti stručne radove sa akcentom na prevenciji kardiovaskularnih oboljenja.