Vijesti

Direktor bijeljinske Bolnice organizovao prijem za volontere Crvenog krsta, prvake Srpske u pružanju prve pomoći

Objavljeno 26.06.2022.
News cover image

Direktor JZU Bolnica “Sveti Vračevi” profesor dr Zlatko Maksimović organizovao je danas prijem za volontere Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina, koji su na nedavno održanom republičkom takmičenju na Palama u pružanju prve pomoći, osvojili prvo mjesto.

Profesor Maksimović je, koristeći priliku da čestita ostvareni uspjeh omladincima Crvenog krsta, rekao da ovi mladi ljudi pomažu zdravstvenom sistemu Republike Srpske pružanjem prve pomoći.
 
“Čestitam na uspjehu mladim volonterima jer su pokazali da su najbolji u vještinama koje život spašavaju. Volontere Crvenog krsta sam uvijek doživljavao kao širi dio medicinske struke u borbi za živote i zdravlje ljudi. Zalažem se za jaču i kvalitetniju podršku ovoj humanitarnoj organizaciji, istakao je Maksimović. Prijemu je prusutvovao i prof.dr Siniša Maksimović, specijalista opšte hirurgije.
 
Leonora Mitrović, član pobjedničke ekipe apelovala je na sve mlade ljude koji imaju želju i volju da se bave humanitarnim radom da se priključe ovoj organizaciji i zajedno, udruženim snagama učestvuju u ovakvim i sličnim akcijama.
 
"Ovo je velika pobjeda za nas i dokaz velikog i požrtvovanog rada svih volontera u našoj gradskoj organizaciji. Samim tim nam znači mnogo, jer smo obezbjedili plasman na državno takmičenje”, rekla je Leonora.
 
“Program prve pomoći znači mnogo, jer se volonteri osposobljavaju za stvari u realnim situacijama", rekao je Perica Gligić, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina. On je dodao da je Gradska organizacija Crvenog krsta na usluzi svim građanima Bijeljine, posebno zdravstvenim ustanovama.
 
Ovo je prvi put da omladinska ekipa GOCK Bijeljina osvoji prvo mjesto na republičkom takmičenju. Do sada su zlatne medalje na republičkim takmičenima osvajali volonteri iz kategorije podmlatka.