БУДИМО ПОДРШКА - дајмо на значају дојењу“

Objavljeno 05.08.2024.
News cover image

Povodom Svjetske nedjelje dojenja JZU Bolnica"Sveti Vračevi" organizuje u srijedu 07. avgusta 2024. godine predavanje o značaju dojenja kako za novorođenče, tako i za majku. Pozivamo trudnice da zajedno promovišemo dojenje kao najzdraviji način ishrane novorođenčeta.

Драге наше труднице, будуће мајке,
Једна од најбитнијих активности у првим мјесецима живота новорођенчета јесте дојење. О његовом значају за бебе, али и мајке, постоји много студија и научних радова потврђених у пракси. Такође, Свјетска здравствена организација у свом календару има цијелу седмицу посвећену тој активности.
Управо тим поводом, задовољство нам је да вас позовемо на предавање о битности дојења, утицају на бебу и мајку и бенефитима на њихово здравље.Предавање ће се одржати у сриједу 7. августа 2024. у болници “Свети Врачеви” (велика сала на трећем спрату) са почетком у 13.00 часова, а предавачи су наши еминентни стручњаци:
- примаријус др Миливоје Пелемиш, начелник Одјељења за гинекологију и акушерство и
- примаријус др Ружица Боровић, начелник Одјељења за педијатрију.
Осим љекара и тим медицинских сестара - координаторки дојења - ће бити ту за сва ваша питања и недоумице.
Придружите нам се како бисмо заједно промовисали дојење као најздравији и најбитнији начин исхране новорођенчета, али и нагласили значај подршке најближе околине самим дојиљама.
Радујемо се вашем доласку!