Vijesti

BIJELJINSKA BOLNICA ĆE KRAJEM MARTA OKUPITI VIŠE OD 50 HIRURGA

Objavljeno 24.03.2023.
News cover image

„Krajem marta JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina biće domaćin velikog skupa hirurga - Workshop „Laparoskopske operacije ventralnih kila eTEP metodom“ čiji su organizatori Udruženje hirurga Republike Srpske i Odjeljenje za hirurške grane bijeljinske bolnice“, najavio je na današnjoj konferenciji za medije prof.dr Zlatko Maksimović, direktor JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina.

Prema njegovim riječima na hirurški skup, koji je zakazan za 31.mart dolazak je potvrdilo više od 50 hirurga iz Republike Srpske, koji će pratiti pokazne laparoskopske operacije ventralnih kila eTEP metodom iz operacionih sala bijeljinske bolnice, direktno putem youtube kanala Bolnice: http://www.youtube.com/@jzusvetivracevibijeljina1007
„ U toku Workshop (radonice) planirane su dvije laparoskopske operacije ventralnih kila eTEP metodom, koje se, prema mom saznanju još ne rade u Republici Srpskoj. Pokaznu operaciju će izvesti dr Bojan Radovanović, iskusan hirurg iz Beograda, stručnjak iz oblasti laparoskopske hirurgije, koji već dugi niz godina podučava mlade hirurge. Drugu operaciju će raditi dr Milan Todorović sa timom hirurga iz naše ustanove. Nakon praktičnog dijela, dr Bojan Radovanović će održati prezentaciju u sali za sastanke“, rekao je prof.dr Siniša Maksimović, specijalista opšte hirurgije u bijeljinskoj bolnici i predsjednik Udruženja hirurga Republike Srpske. On se zahvalio direktoru Bolnice u Bijeljini prof.dr Zlatku Maksimoviću na podršci u organizaciji hirurškog skupa i naglasio da je veoma ponosan na entuzijazam koji posjeduju mlade kolege hirurzi u bijeljinskoj bolnici.
Udruženje hirurga Republike Srpske osnovano je prije 21 godinu i godišnje organizuje dva do tri sastanka u bolnicama širom Srpske. Ove godine prvi sastanak održava se u Bolnici „Sveti Vračevi“ u Bijeljini.