Bolnica Sveti Vracevi

JZU Bolnica "Sveti Vračevi", Bijeljina

Srpske vojske 53
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 415 555

   ODJELJENJA

     Hirurgija
     Ginekologija
     Interno
     Pneumoftiziologija
     Pedijatrija
     Orl
     Oftalmologija
     Neurologija

   SLUŽBE

     Anestezija
     Radiologija
     Laboratorija
     Mikrobiologija
     Urgentni blok
     Apoteka
    Pravna služba
     Kvalitet
     Ekonomska služba
     Tehnička služba
 

Dan otvorenih vrata novog objekta bijeljinske bolnice za predstavnike medija


21. 12. 2011. god. u 13 sati predstavnici austrijske firme VAMED i direktor bijeljinske bolnice Doc. Dr S. Maksimović su održali sastanak sa predstavnicima medija sa teritorije Opštine Bijeljina.

Na sastanku su novinari upoznati da dosadašnjim aktivnostima i radovima na izgradnji novog objekta bolnice. Radovi na izgradnji novog objekta bolnice su počeli 29.septembra 2010. god.

Površina novog objekta bolnice je 12 434 m/2 Bolnica će imati 224 kreveta, dnevna bolnica 8, centralna intenzivna njega 6, oporavak nakon operacija 4 i neonatologija 4 kreveta. Ukupno 246 kreveta. U novom objektu će biti 5 operacionih sala (3 u operacionom bloku + 1 sala za carske rezove + 1 sala za hitne slučajeve). Projektovano je 8 stacionara, funkcionalni dio i tehnički dio.

Do sada je upotrebljeno oko 1300 kamiona betona – ako ih poredate u kolonu, dobijete kolonu dugačku 10km. Oko 10 000 m³ betona je korišteno prilikom izgradnje ova tri objekta – sasvim dovoljno za izgradnju 4 olimpijska bazena 50mx25m. Upotrebljeno je oko 45 000 metara kabla – duže nego razdaljina između Brčkog i Bijeljine. Postavljeno je 290 prozora. Upotrebljeno je oko 700 tona armature – jednako težini dva aviona Boeing-a 777 .

Novinari su takodje upoznati i sa načinom saradnje Direktora bolnice i predstavnika austrijske firme VAMED u procesu praćenja i realizacije projekta izgradnje bolnice.

Predstavljene su sve dosadašnje aktivnosti u smislu prezentacije medicinske i druge opreme:
- Predstavnici austrijske firme VAMED su u periodu od 22. do 24. marta 2011. god. predstavili stručnom kolegijumu i zaposlenim u Opštoj bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini novu medicinsku opremu koja će biti dostupna u novom objektu bolnice.

- Dana 15. 06. 2011. god.sa početkom u 8.00 časova održan je sastanak sa predstavnicima firme "Vamed" i zaposlenim u u tehničkoj službi Opšte bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini. Tema ovog sastanka bila je prezentacija mehaničke, mašinsko tehničke i elektro opreme za novi objekat bolnice u Bijeljini.
Pripremljenom prezentacijom, inženjeri firme Vamed su nas upoznali sa:

  • Sistemom za grijanje u novom objektu OB Bijeljina
  • Ventilacionim sistemom za cjelokupan objekat
  • Sistemom za hlađenje za cjelokupan objekat
  • Sanitarnim sistemom
  • Sistemom elektroinstalacija, kao i radom generatora
  • Sistemom gromobranskih instalacija
  • Protivpožarnim sistemom
  • Sistemom za pozive sestara iz bolesničkih soba
  • Sistemom rada telefonskih centrala
  • Sistemom rada TV uređaja
- 16. Juna 2011. god. održana je svečanost povodom završetka grubih građevinskih radova na novom objekatu Opšte bolnice u Bijeljini.

- Dana 29. 06. 2011. god. je predstavljena oprema za kuhinju u novom objektu Opšte bolnice "Sveti Vračevi" Bijeljina.

- Od 13. do 15. septembra 2011. god. načelnici službi i odjeljenja sa svojim saradnicima su posjetili bolnicu u Tulnu u Austriji. Posjeta bolnici u Tulnu je ranije planirana u okviru projekta izgradnje i opremanja novog objekta bolnice u Bijeljini. Organizator posjete je bila austrijska firma VAMED koja je i izvođač radova na novom objektu bolnice u Bijeljini.

- Predstavici Evropske investicione banke su posjetili bijeljinsku bolnicu 19. oktobra 2011. god. U sastavu delegacije Evropske investicione banke su bili gospođa Dorothee Eckertz, senior health economist i gospodin Dr Marcin Golec. Posjeta je započela u sali za sastanke na internom odjeljenju bijeljinske bolnice kratkom prezentacijom Doc. Dr Siniše Maksimovića, direktora bolnice, o toku izgradnje i dosadašnim radovima na novom objektu. Prezentacija je obuhvatila kompletan tok napredovanja radova od prvih, pripremnih radova iz septembra 2010. god. do sadašnjih radova koji su se obavljali i u vrijeme posjete delegacije iz Luksemburga 19. oktobra 2011. god.

- 08. novembra 2011. god. u 12 sati je predstavljen centralni sistem snadbijevanja medicinskim gasovima u novom objektu bijeljinske bolnice.

- 29. novembra 2011. god. u 13 sati predstavljena je oprema za vešeraj u novom objektu bijeljinske bolnice.

- 13. 12. 2011. god. u 13 sati su predstavljeni liftovi koji će biti ugrađeni u novi objekat bolnice i njihove tehničke karakteristike.

Svi učesnici ovog događaja organizovanog povodom obilježavanja završetka uspješne poslovne godine su izrazili svoje zadovoljstvo onim štu čuli i vidjeli na gradilištu. Zajdenički je izražena želja da se u martu 2012. god. organizuje dan otvorenih vrata novog objekta bijeljinske bolnice za građanstvo Opštine Bijeljina i sve zainteresovane. Konačni završetak izgradnje bolnice je zajednička želja svih Bijeljinaca i Semberaca u 2012. god.

Fotografije možete pogledati ovde


  Nazad

  Projekat nove bolnice u Bijeljini
   PRONAĐITE DOKTORASkip Navigation Links

Bolnica Sveti vračevi, Srpske vojske 53, 76 300 Bijeljina
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 202 642