Bolnica Sveti Vracevi

JZU Bolnica "Sveti Vračevi", Bijeljina

Srpske vojske 53
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 415 555

   ODJELJENJA

     Hirurgija
     Ginekologija
     Interno
     Pneumoftiziologija
     Pedijatrija
     Orl
     Oftalmologija
     Neurologija

   SLUŽBE

     Anestezija
     Radiologija
     Laboratorija
     Mikrobiologija
     Urgentni blok
     Apoteka
    Pravna služba
     Kvalitet
     Ekonomska služba
     Tehnička služba
 

Predstavljena oprema za vešeraj u novom objektu bijeljinske bolnice


29. novembra 2011. god. u 13 sati u sali za sastanke na internom odjeljenju je predstavljena je oprema za vešeraj u novom objektu bijeljinske bolnice.
Prezentaciji opreme za vešeraju su prisustvovali: predstavnik firme Vamed gosp. Gert Glawar, direktor bijeljinske bolnice, načelnik tehničke službe i radnici zaposleni u vešeraju i tehničkoj službi i gospoda iz firme Miele iz Zagreba kao zastupnika Njemačke firme Miele čija će oprema biti instalisana u vešeraju novog objekta bolnice.

Na ovoj prezentaciju su predstavljene mašine za pranje veša, mašine za sušenje veša i valjak za peglanje veša. Koncept vešeraja je predstavljen kroz ciklus: od zbrinjavanja upotrebljenog, prljavog veša, njegovog uklanjanja, transporta do mjesta za odlaganje prljavog veša. Ciklus se nastavlja dezinfekcijom, pranjem, odlaganjem čistog veša do konačnog korištenja čistog veša.

Mašine za pranje veša su marke PW 6xx3. U novoj bolnici će biti instalisano 2 mašine za veš, čiji će kapaciteti biti po 32 kg veša. Ciklus pranja veša će trajati oko 60 min. Predviđeno je da se za jednu smjenu od 8 sati opera oko 500 kg prljavog veša. Mašine za sušenje veša su marke PT 8000. Predviđeno je instaliranje takođe dvije mašine kapaciteta po 32 kg veša za sušenje. Ciklus sušenja oko 60 min.

Na prezentaciji je predstavljen i valjak za peglanje veša koji će takođe biti instalisan u vešeraju novog objekta bolnice.
Predstavljena oprema za vešeraj je renomiranog proizvođača njemačke firme Miele koja ima visoke evropske standrade i garancije u vezi sa radom opreme kao i servisnoj mreži i održavanju opreme.
Na kraju prezentacije su postavljana pitanja i razvila se diskusija vezana za rad, funkcionisanje kao i mogućnosti održavanja i servisiranja opreme za vešeraj od strane predstavika firme Miele.

Fotografije sa prezentacije pogledajte ovde


  Nazad

  Projekat nove bolnice u Bijeljini
   PRONAĐITE DOKTORASkip Navigation Links

Bolnica Sveti vračevi, Srpske vojske 53, 76 300 Bijeljina
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 202 642