Bolnica Sveti Vracevi

JZU Bolnica "Sveti Vračevi", Bijeljina

Srpske vojske 53
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 415 555

   ODJELJENJA

     Hirurgija
     Ginekologija
     Interno
     Pneumoftiziologija
     Pedijatrija
     Orl
     Oftalmologija
     Neurologija

   SLUŽBE

     Anestezija
     Radiologija
     Laboratorija
     Mikrobiologija
     Urgentni blok
     Apoteka
    Pravna služba
     Kvalitet
     Ekonomska služba
     Tehnička služba
 

Proslavljena krsna slava bijeljinske bolnice


Opšta bolnica "Sveti Vračevi" u Bijeljini obilježila je 14. novembra 2011. god. krsnu slavu Svetih Vračeva Kozme i Damjana. Obilježavanje slave bolnice započelo je liturgijom u crkvi Svetog Đorđa u 9 sati i 30 min. Lomljenje slavskog kolača obavili su Njegovo Preosveštenstvo Gospodin Vasilije episkop zvorničko-tuzlanski, gopsodin Goran Kljajčin, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dr Amela Lolić i direktor bijeljinske bolnice Doc. Dr Siniša Maksimović u hotelu "Drina" u 13 sati.

U pozdravnoj riječi Gospodin Vasilije episkop zvorničko-tuzlanski je poželio srećnu krsnu slavu direktoru i zaposlenim u bolnici i izrazio zadovoljstvo onim što je do sada urađeno u izgradnji novog objekta bolnice.

Dr Amela Lolić, pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je uputila čestitke povodom slave bolnice u svoje ime i u ime ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i izrazila svoju nadu da će novi objekat biti završen do sljedeće godine.

"Danas proslavljamo krsnu slavu naše bolnice. Proslavljamo i hvalimo ime Svetih Vračeva Kozme i Damjana, a hvaleći svetitelje, hvalimo vrline, ljubav, smirenost i čistotu srca. Hvaleći ime svoje bolnice ističemo dijalog i toleranciju kao rješenje za sve neprijatnosti, probleme i nesuglasice. Naša humana profesija i želja da pomognemo bolesnim i nevoljnim čvrsta je kao kamen, stijena snage, natopljena znojem, ljubavlju i energijom svih zaposlenih. Kamen ugaoni, na kojem se gradi i biće izgrađen naš novi objekat bolnice koja već sada sija kao najlepši biser, kao najčistija suza, kao najmirisniji cvijet ljudskog stvaranja.
Podižući danas slavski kolač i zdravicu, podižemo ih moleći se Bogu i Svetim Vračevima, a kada služimo Bogu služimo ljudima, a kada služimo ljudima, znamo da smo na pravom putu, putu humanosti, čestitosti i čovjekoljublja. Dobro nam došli i Hvala Vam!" istakao je Dr Maksimović, pozdravlajući prisutne goste.


  Nazad

  Projekat nove bolnice u Bijeljini
   PRONAĐITE DOKTORASkip Navigation Links

Bolnica Sveti vračevi, Srpske vojske 53, 76 300 Bijeljina
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 202 642