Bolnica Sveti Vracevi

JZU Bolnica "Sveti Vračevi", Bijeljina

Srpske vojske 53
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 415 555

   ODJELJENJA

     Hirurgija
     Ginekologija
     Interno
     Pneumoftiziologija
     Pedijatrija
     Orl
     Oftalmologija
     Neurologija

   SLUŽBE

     Anestezija
     Radiologija
     Laboratorija
     Mikrobiologija
     Urgentni blok
     Apoteka
    Pravna služba
     Kvalitet
     Ekonomska služba
     Tehnička služba
 

Predstavljen centralni sistem snadbijevanja medicinskim gasovima


08. novembra 2011. god. u 12 sati u sali za sastanke na internom odjeljenju je predstavljen centralni sistem snadbijevanja medicinskim gasovima u novom objektu bijeljinske bolnice.

Novi sistem snadbijevanja gasovima će biti urađen po važećim evropskim standardima EN 7396-1. Posebno je istaknuto da će novi sistem imati 3 izvora za svaki gas (jedan izvor mora imati mogućnost napajanje cijele bolnice). Predviđeno 5-stepeno prečišćavanje vazduha u skladu sa važećom farmakopejom.

Na današnjoj prezentaciji dobili smo informacije vezane i za kvalitet cijevi koje su ugrađene u novi objekat bolnice. Igrađeno je 6500 m kvalitetnih bakrenih cijevi u skladu sa EN 13348 (masnoće na unutrašnjim površinama ne prelaze 0.2mg/dm2) sa tvrdim lemljenjem koristeći zaštitini gas (azot). Instalisano je 476 terminalnih mjesta za korištenje gasova. 204 mjesta će imati dostup kiseoniku, 18 azotnom oksidulu, 173 vakumu, 10 air motora itd. Učinjena je montaža ispod maltera u zidnim kanalima i utičnice u stropnim jedinicama snadbijevanja.

Nakon predstavljanja opreme razvila se diskusija i postavljana su pitanja na koja su odgovarali predstavnici Firme Bosnamed iz Sarajeva koja je zastupnik njemačke firme Dragar čija će oprema za centralno snadbijevanje medicinskim gasovima biti instalisana.

Fotografije možete pogledati ovde


  Nazad

  Projekat nove bolnice u Bijeljini
   PRONAĐITE DOKTORASkip Navigation Links

Bolnica Sveti vračevi, Srpske vojske 53, 76 300 Bijeljina
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 202 642