Bolnica Sveti Vracevi

JZU Bolnica "Sveti Vračevi", Bijeljina

Srpske vojske 53
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 415 555

   ODJELJENJA

     Hirurgija
     Ginekologija
     Interno
     Pneumoftiziologija
     Pedijatrija
     Orl
     Oftalmologija
     Neurologija

   SLUŽBE

     Anestezija
     Radiologija
     Laboratorija
     Mikrobiologija
     Urgentni blok
     Apoteka
    Pravna služba
     Kvalitet
     Ekonomska služba
     Tehnička služba
 

Posjeta delegacije Evropske investicione banke bijeljinskoj bolnici


Predstavici Evropske investicione banke su posjetili bijeljinsku bolnicu 19. oktobra 2011. god. U sastavu delegacije Evropske investicione banke su bili gospođa Dorothee Eckertz, senior health economist i gospodin Dr Marcin Golec. Posjeta je započela u sali za sastanke na internom odjeljenju bijeljinske bolnice kratkom prezentacijom Doc. Dr Siniše Maksimovića, direktora bolnice, o toku izgradnje i dosadašnim radovima na novom objektu. Prezentacija je obuhvatila kompletan tok napredovanja radova od prvih, pripremnih radova iz septembra 2010. god. do sadašnjih radova koji su se obavljali i u vrijeme posjete delegacije iz Luksemburga 19. oktobra 2011. god.

Nakon prezentacije uslijedila je diskusija i pitanja od strane predstavnika evropske investicione banke o početku radova, dimnamičkom planu, planovima rukovodstva bolnice za preseljenje u novi objekat, saradnji sa lokalnom zajednicom, saradnjom sa Vladom Republike Srpske, Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i saradnjom sa austrijskom firmom Vamed.

Direktor bijeljinske bolnice je izrazio svoje zadovoljstvo učinjenom posjetom iz Luksemburga i istakao da svi radovi koji su planom predviđeni teku bez ikakvih odstupanja i da se sve što je planirano izvodi na vrijeme. Delegacija iz Evropske investicione banke je takođe obavještena o načinu komunikacije, saradnji i načinu rješavanja svih pitanja vezanih za izgradnju objekta nove bolnice.

O svim značajnim pitanjima se održavaju sastanci na kojima učestviju predstavnici firme Vamed i direktor bolnice. Sva značajna pitanja se identifikuju, diskutuju i predlažu rješenja. Postoji redovno izvještavanje Ministarstva zdravlje i socijalne zaštite o preduzetim aktivnostima. Komisija za implementaciju projekta koju je formiralo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i glavni menadžer projekta, redovno, kroz mjesečne izvještaje informišu Ministarstvo.

Dr Maksimović je takođe istakao i dobru saradnju sa Načelnikom Opštine Bijeljina gospodinom Mićom Mićićem i predstavnicima lokalne zajednice u rješavanju pitanja koja su u nadležnosti lokalne zajednice.

Predstavnici Evropske investicione banke su nakon prezentacije posjetili samo gradilište i uvjerili se u sve ono što je do sada urađeno. Izrazili su svoje zadovoljstvo onim što su vidjeli i nadu da će Bijeljina u najskorije vrijeme imati novu reprezentativnu bolnicu.

Fotografije posjete možete pogledati ovde


  Nazad

  Projekat nove bolnice u Bijeljini
   PRONAĐITE DOKTORASkip Navigation Links

Bolnica Sveti vračevi, Srpske vojske 53, 76 300 Bijeljina
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 202 642