Bolnica Sveti Vracevi

JZU Bolnica "Sveti Vračevi", Bijeljina

Srpske vojske 53
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 415 555

   ODJELJENJA

     Hirurgija
     Ginekologija
     Interno
     Pneumoftiziologija
     Pedijatrija
     Orl
     Oftalmologija
     Neurologija

   SLUŽBE

     Anestezija
     Radiologija
     Laboratorija
     Mikrobiologija
     Urgentni blok
     Apoteka
    Pravna služba
     Kvalitet
     Ekonomska služba
     Tehnička služba
 

Posjeta stručnog kolegijuma Opšte bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini Landesklinikum Donauregion u Tullnu


Od 13. do 15. septembra 2011. god. načelnici službi i odjeljenja sa svojim saradnicima su posjetili bolnicu u Tulnu u Austriji. Posjeta bolnici u Tulnu je ranije planirana u okviru projekta izgradnje i opremanja novog objekta bolnice u Bijeljini. Organizator posjete je bila austrijska firma VAMED koja je i izvođač radova na novom objektu bolnice u Bijeljini.

13. septembra nakon dolaska u grad Tulln, delegacija iz bijeljinske bolnice je posjetila operacioni blok. U srdačnoj i kolegijalnoj atmosferi načelnici službi hirurgije sa operacionim bolokom, anestezije i reanimatologije, ginekologije, ORL i oftalmologije su imali priliku da dobiju informacije o funkcionisanju i organizaciji rada u operacionom boloku bolnice u Tulnu. Nove informacije koje smo dobili od strane zaposlenih u operacionom bloku sigurno će pomoći u rješavanju nekih naših dilema u kreiranju naše organizacije i funkcionisanja u novoj bolnici.

14. septembra je održan sastanak sa direktoricom bolnice. Nakon nekoliko uvodnih napomena o organizaciji i kapacitetima bolnice, ljubazošću direktorice bolnice, naši ljekari su posjetili najveći dio službi i odjeljenja. Imali smo priliku da postavljamo pitanja i diskutujemo sa svojim domaćinima u vezi sa vrstom zdravstvenih usluga, medicinskom i nemedicinskom opremom, obimom prižanja zdravstvenih usluga, funkcionisanjem kompletnog sistema bolnice koja je kapaciteta 438 kreveta.

Nakon ove posjete sa neskrivenim zadovoljstvom možemo reći da je posjeta bila veoma korisna i uspješna. Ovakva posjeta i saznanja koja smo tamo stekli pomažu nam u uočavanju pojedinih situacija, identifikovanju ključnih problema i daje mnogo korisnih ideja za rješavanje ili prilagođavanje takvim situacijama. Iskustva stečena u austrijskoj bolnici će nam značajno pomoći u kreiranju organizacije u novom objektu naše bolnice.

U ime svih zaposlenih se srdačno zahvaljujemo austrijskoj firmi VAMED i zaposlenim u bolnici u Tullnu na srdačnom prijemu.

Fotografije iz Tullna možete pogledati ovde


  Nazad

  Projekat nove bolnice u Bijeljini
   PRONAĐITE DOKTORASkip Navigation Links

Bolnica Sveti vračevi, Srpske vojske 53, 76 300 Bijeljina
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 202 642