Bolnica Sveti Vracevi

JZU Bolnica "Sveti Vračevi", Bijeljina

Srpske vojske 53
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 415 555

   ODJELJENJA

     Hirurgija
     Ginekologija
     Interno
     Pneumoftiziologija
     Pedijatrija
     Orl
     Oftalmologija
     Neurologija

   SLUŽBE

     Anestezija
     Radiologija
     Laboratorija
     Mikrobiologija
     Urgentni blok
     Apoteka
    Pravna služba
     Kvalitet
     Ekonomska služba
     Tehnička služba
 

Izvještaj sa stručnog predavanja održanog 27. avgusta 2011. god.


Nastojeći da se obezbijedi najefikasniji način usvajanja novih znanja i vještina u našoj bolnici je započet proces kontunuirane edukacije mladih ljekara i srednjeg medicinskog kadra. Imajući u vidu da naša ustanova angažuje veliki broj uglednih profesora i kolega, kao konsultanata, iz drugih univerzitetskih centara odlučili smo da takvu prednost iskoristimo na najbolji način.

27. avgusta 2011. god. nakon što je onkološki konzilijum završio planirane aktivnosti naše uvažene kolege Emeritus Prof. Dr Miroslav Oprić i Dr med. sci. Dušan Mileusnić su prisustvovali planiranom predavanju. Predavanje je održala Dr Biljana Ivanković zaposlena na internom odjeljenju, na temu Patologija tumora dojke. To je prvo predavanje iz planirane serije koja će biti održana u našoj ustanovi. Nakon izvarednog predavanja mlade kolegice uslijedila je dikusija u kojoj su učestvovali uvaženi profesori i mlade kolege. Znanja i vještine koje se usvajaju kroz proces interaktivnog učenja na ovakvim predavanjima na najbolji način doprinose podizanju kvaliteta pruženih usluga u procesu zdravstvene zaštite. Želja nam je da naše mlade kolege kroz pripremu i organizaciju odgovarajući predavanja stiču iskustva kako u svojoj edukaciji tako i edukujući druge.

Ovakve aktivnosti će biti organizovane narednih mjeseci. Sljedeće predavanje je zakazano za kraj septembra, a mladi kolega Dr Milan Todorović, zaposlen na hirurškom odjeljenju će održati predavanje na temu Dijagnostika tumora dojke.


  Nazad

  Projekat nove bolnice u Bijeljini
   PRONAĐITE DOKTORASkip Navigation Links

Bolnica Sveti vračevi, Srpske vojske 53, 76 300 Bijeljina
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 202 642