Bolnica Sveti Vracevi

JZU Bolnica "Sveti Vračevi", Bijeljina

Srpske vojske 53
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 415 555

   ODJELJENJA

     Hirurgija
     Ginekologija
     Interno
     Pneumoftiziologija
     Pedijatrija
     Orl
     Oftalmologija
     Neurologija

   SLUŽBE

     Anestezija
     Radiologija
     Laboratorija
     Mikrobiologija
     Urgentni blok
     Apoteka
    Pravna služba
     Kvalitet
     Ekonomska služba
     Tehnička služba
 

Izvještaj sa svečanosti povodom završetka grubih građevinskih radova na novom objektu Opšte bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini


16. Juna 2011. god. održana je svečanost povodom završetka grubih građevinskih radova na novom objekatu Opšte bolnice u Bijeljini.

Izgradnjom nove bolnice, površine od 12.434 kvadratnih metara, građani Semberije, ali i susjednih opština, će dobiti jedan od najsavremenijih bolničkih objekata u Republici Srpskoj.

Današnjoj svečanosti su prisustvovali: Gospodin Prof. Dr Ranko Škrbić, ministar zdravlja i socijalne zaštine u Vladi Republike Srpske, Gospodin Nedeljko Milaković, zamjenik ministra zdravlja i socijane zaštite, Pomoćnica Ministra za lokalnu upravu i samoupavu u Vladi Republike Srpske Gospođa Milanka Šopin, Njegova Ekselencija Ambasador Austrije u Bosni i Hercegovini Gospodin Donatus Kek, predstavnici firme Vamed na čelu sa Gospodinom Dr Dieterom Gruberom, Načelnik Brčko Distrikta Gospodin Dragan Pajić sa saradnicima, Načelnik Opštine Bijeljina Gospodin Mićo Mićić. Svečanosti su prisustvovali i kolege zaposlene u Domu zdravlja Bijeljina, Ugljevik i zaposleni u Opštoj boplnici u Bijeljini.

Gospodin Dieter Gruber je u svom obraćanju pohvalio izuzetnu saradnju firme Vamed sa Vladom Republike Srpske i Ministarastvom zdravlja i socijalne zaštite, Direktorom bolnice Dr Sinišom Maksimovićem, Menadžerom projekta Gospodinom Milovanom Lukićem, inženjerom Gospođom Gordanom Perko, lokalnim pod izvođačima radova i opštinom Bijeljina. Gospodin Gruber je izrazio nadu i želju da se ova projekat dovede do kraja na zadovoljstvo svih zainteresovanih strana.

Njegova Ekselencija Ambasador Austrije u BiH Gospodin Donatus Kek je istakao da je ovo izvanredna prilika da se istakne angažman Vlade Austrije i austrijskih firmi na prostoru BiH kao i dosadašnja saradnja i završetak uspješnih projekata u BiH.

Direkotr opšte bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini Doc. Dr Siniša Maksimović je u svom obraćanju je rekao: "Poštovani, izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što mogu da Vam se obratim u ovom svečanom trenutku za sve zaposlene u Opštoj bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini.

Za ovih nekoliko mjeseci intenzivnog rada na izgradnji novog objekta bolnice svi koji su radili na tom projektu su bili dio jednog kolektiva, dio jedne porodice. Kada je porodica složna onda je i društvo složno. Nije bilo lako uraditi ovo što vidite. Bilo je teškoća. Zajedno smo ih rješavali i prevazišli.

Očekuje nas još mnogo posla. Ovo je dobar prijmer kolektivnog rada, razumijevanja i saradnje. Vlada Republike Srpske, Ministrarstvo zdravlja i solcijalne zaštite i Opština Bijeljina mnogo nam pomažu u realizaciji ovog projekta što je sigurno garancija da ćemo ovo, dostignuto, i završiti kao što je planirano.

Ja se koristim ovom prilikom da izrazim zahvalnost svih zaposlenih u bolnici za sve što činite u realizaciji ovog projekta.

Posebu zahvalnost izražavam našim neimarima koji su i po snijegu i ledu radili kako bi ispoštovali zadate rokove i izgradili nam bolnicu.

Dozvolite mi na kraju da Vam se obratim sa riječima koje Semberci upućuju svojim komšijama i prijateljima u ovakvim prilikama. Hvala Vam dobri domaćini što ste došli, darove donijeli, u visinu visili, u širinu širili. Hvala našim prvim komšijama iz Doma zdravlja Bijeljina. Hvala svima koji ste se odazvali našem pozivu da prisustvujete ovoj svečanosti.

Načelnik opštine Bijeljina Gospodin Mićo Mićić je istakao da Austrija ulazi na velika vrata u Bijeljinu sa svojim projektima i kreditnim aranžmanima i da će Opština i dalje podržavati ovakve i slične projekte u saradnji sa Vladom Republike Srpske i njenim ministarstvima.

Ministar Zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Prof. Dr Ranko Škrbić je izrazio svoje zadovoljstvo postignutim uspjesima u oblasti zdravstvene zaštite u Opštini Bijeljina. Ministar Škrbić je posebno izrazio svoje zadovoljstvo dostignutim nivoom u izgradnji bijeljinske bolnice i najavio punu podršku Vlade i Ministarstva u aktivnostima vezanim za završetak ovog započetog projekta.

Svečanost je završena prigodnim kulturno umjetničkim programom u kome su učestvovali članovo KUD iz V. Obarske na zadovoljstvo svih prisutnih. Druženje je nastavljeno u prostorijama novoizrađenog objekta bolnice u Bijeljini do kasnih popodnevnih časova.

Fotografije sa svečanosti povodom završetka grubih radova pogledajte ovde


  Nazad

  Projekat nove bolnice u Bijeljini
   PRONAĐITE DOKTORASkip Navigation Links

Bolnica Sveti vračevi, Srpske vojske 53, 76 300 Bijeljina
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 202 642