Bolnica Sveti Vracevi

JZU Bolnica "Sveti Vračevi", Bijeljina

Srpske vojske 53
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 415 555

   ODJELJENJA

     Hirurgija
     Ginekologija
     Interno
     Pneumoftiziologija
     Pedijatrija
     Orl
     Oftalmologija
     Neurologija

   SLUŽBE

     Anestezija
     Radiologija
     Laboratorija
     Mikrobiologija
     Urgentni blok
     Apoteka
    Pravna služba
     Kvalitet
     Ekonomska služba
     Tehnička služba
 

Donacija harmonik noža bijeljinskoj bolnici


Dana 11. februara 2020. godine u prostorijama JZU Bolnice "Sveti Vračevi" Bijeljina upriličena je konferencija za novinare u prisustvu brojnih medija iz regiona, a povodom donacije harmonik noža vrijednog 70 000 KM od strane porodice Lukić. U svojstvu domaćina bili su v.d. direktora prim. dr Milica Lovrić, subspecijalista kardiolog i šef operacionog bloka dr Bojan Kenjić, specijalista opšte hirurgije.

"Harmonik nož predstavlja najsavremeniji aparat koji putem ultrazvučne vibracije omogućava denaturaciju proteina u zidu samog krvnog suda i na taj način automatsko presijecanje i koagulaciju, što hirurzima znači veoma mnogo - skraćuje im vrijeme operacije i boravak u operacionoj sali, smanjuje se i broj bolesničkih dana, kao i broj postoperativnih komplikacija", istakla je prim. dr Milica Lovrić.

"Ovaj nož nam, takođe, i u otvorenim operacijama omogućava sigurniji pristup svakom narednom oboljenju koje će se liječiti hirurški. Ne samo što lakše koaguliše, odnosno zatvara krvne sudove, već i smanjuje oštećenje okolnih tkiva, što je svedeno na minimum", rekao je dr Bojan Kenjić.

Prim. dr Milica Lovrić je naglasila da će bijeljinska bolnica nastaviti i dalje da radi na osavremenjivanju zdravstvenih usluga, a sve zahvaljujući prijateljima koji imaju humano srce i koji su prepoznali potrebe bijeljinske bolnice i građana Bijeljine. Takođe je izjavila da su donatorske aktivnosti mjere Vlade Srpske i Ministarstva zdravlja, te da su sadržane i u Akcionom planu za osiguranje samoodrživosti zdravstvenog sistema.

Prim. dr Milica Lovrić iskoristila je priliku da se zahvali u ime svih zaposlenih i građana, te u svoje lično ime, svim donatorima bijeljinske bolnice i najavila predstojeća dešavanja u narednim mjesecima, a u cilju proširenja spektra djelovanja i unapređenja dijagnostičko-terapijskih procedura u oblasti hirurških grana.

Fotografije pogledajte ovde


  Nazad

  Projekat nove bolnice u Bijeljini
   PRONAĐITE DOKTORASkip Navigation Links

Bolnica Sveti vračevi, Srpske vojske 53, 76 300 Bijeljina
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 202 642