Bolnica Sveti Vracevi

JZU Bolnica "Sveti Vračevi", Bijeljina

Srpske vojske 53
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 415 555

   ODJELJENJA

     Hirurgija
     Ginekologija
     Interno
     Pneumoftiziologija
     Pedijatrija
     Orl
     Oftalmologija
     Neurologija

   SLUŽBE

     Anestezija
     Radiologija
     Laboratorija
     Mikrobiologija
     Urgentni blok
     Apoteka
    Pravna služba
     Kvalitet
     Ekonomska služba
     Tehnička služba
 

Proslavljena krsna slave bijeljinske bolnice


Dana 14. Novembra zaposleni u bijeljinskoj bolnici "Sveti Vračevi", su u prisustvu brojnih gostiju i poslovnih prijatelja obilježili krsnu slavu Svete Kozmu i Damjana – Svete Vrače, poznate kao iscjeljitelje najtežih bolesti.

Direktor bijeljinske bolnice doktor Siniša Maksimović, zahvalio se gostima i izrazio svoje zadovoljstvo što bolnica u novom objektu uspješno funkcioniše već šest godina.

"Za ovih šest godina, skoro milion pacijenata je pregledano u poliklinici, oko 100.000 je primljeno na bolničko liječenje, a skoro 25.000 pacijenata je operisano. Pacijenti za nas nisu brojke, već velika obaveza i odgovornost. Nadamo se da smo tu svoju obavezu opravdali na dostojan, stručan i odgovoran način i da naši pacijenti dolaze sa velikim povjerenjem u našu ustanovu. Mi ćemo se truditi da sve ono što možda nije bilo dobro u narednom periodu popravimo, da uložimo mnogo truda i energije u nove tehnologije, u nova znanja i da odgovorimo na najveće izazove i probleme s kojima se mi i naši pacijenti budemo susretali", rekao je Maksimović.

Bolnica broji 560 zaposlenih, od toga 123 ljekara, gdje su 36 ljekara na osnovnim specijalizacijama, a 7 na usmjerenim specijalizacijama.

"Kada sumiramo godinu iza nas, morao bih da istaknem oblast hirurgije. Naši hirurzi su ovladali vrlo savremenim metodama. Tvrdim da se u našoj bolnici radi vrlo kvalitetno hirurgija debelog crijeva i pankreasa, a u narednom periodu planiramo da unaprijedimo vaskularnu hirurgiju i hirurgiju jetre. Naravno, ne smijem da zaboravim ni našu angio-sala koja svakodnevno bilježi uspjehe. U nju dolazi veliki broj pacijenata i to ne samo iz Bijeljine i Semberije, 60% pacijenata su sa područja Republike Srpske. Pacijenti imaju povjerenja u našu, kao što imaju u bolnice u većim gradovima", ističe doktor Maksimović.

Preseljenjem u novu zgradu bolnice, dobili su novu i kvalitetnu opremu i, kako kaže, to je ono što zadovoljava potrebe ove zdravstvene ustanove, međutim, kako tehnologija napreduje, tako su i njihovi stručni prohtjevi veći i ono što je sigurno je da će u narednom periodu tome posvetiti pažnju.

"Naš prioritet u narednom periodu je da učinimo dodatni trud da otvorimo psihijatrijsko odjeljenje. To je nešto što nedostaje ovoj bolnici i gradu i nadam se da ćemo u budućnosti učiniti i to i zaokružiti sve ono što smo prethodnih godina planirali", rekao je Maksimović.

Fotografije pogledajte ovde


  Nazad

  Projekat nove bolnice u Bijeljini
   PRONAĐITE DOKTORASkip Navigation Links

Bolnica Sveti vračevi, Srpske vojske 53, 76 300 Bijeljina
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 202 642