Bolnica Sveti Vracevi

JZU Bolnica "Sveti Vračevi", Bijeljina

Srpske vojske 53
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 415 555

   ODJELJENJA

     Hirurgija
     Ginekologija
     Interno
     Pneumoftiziologija
     Pedijatrija
     Orl
     Oftalmologija
     Neurologija

   SLUŽBE

     Anestezija
     Radiologija
     Laboratorija
     Mikrobiologija
     Urgentni blok
     Apoteka
    Pravna služba
     Kvalitet
     Ekonomska služba
     Tehnička služba
 

Obilježena dječija nedelja u bijeljinskoj bolnici


Prošlo je trideset godina od usvajanja Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima djeteta, a ovogodišnja dječija nedelja obilježena je u periodu od 7. do 13. oktobra pod sloganom "Moj dan, moja godina". Dječija nedelja se svakog oktobra realizuje u cilju poboljšanja položaja djeteta u Republici Srpskoj. Jedan od ciljeva obilježavanja Dječije nedelje je podizanje društvene svijesti o unapređenju primjene Konvencije Ujedinjenih Nacija o pravima djeteta.

Predstavnici Ombudsmana za djecu Republike Srpske ogranizovali su posjetu institucijama širom Republike Srpske koje vode brigu o djeci. S obzirom da je od prošle godine otvorena i Kancelarija Ombudsmana za djecu u Bijeljini, mr Jovanka Vuković, zamjenice ombudsmana za djecu Republike Srpske organizovala je posjeta Odjeljenju za pedijatriju JZU Bolnice ,"Sveti Vračevi" Bijeljina.

U razgovoru sa rukovodstvom bijeljinske bolnice Mr Vuković je istakla da su prava djece naša obaveza, da djecu naučimo da im prava pripadaju samo zato što su djeca. Naša je obaveza da ih prihvatimo kao aktivne učesnike u svakom postupku koji se njih tiče. Naša je obaveza da stvorimo uslove i obezbijedimo da svako pravo, svakom djetetu bude omogućeno. Naša je obaveza da djetetu obezbijedimo takvu zaštitu i brigu koja je neophodna za njegovo zdravo odrastanje. Zajedničkim radom djece, roditelja i svih institucija koje brinu o djeci moramo doprinijeti srećnijem odrastanju djece.

U period obilježavanja dječije nedelje posjetu bijeljinskoj bolnici su organizovali i djeca i vaspitači iz JU Dječiji vrtić „Duško Radović“ Ugljevik. Bila je to prilika da se upoznaju sa ustanovom u kojoj se liječe bolesna djeca. Našim malim prijateljima smo željeli da poručimo da su sva djeca ravnopravna i da želimo da im obezbijedimo dobre uslove liječenja i medicinske njege. Željeli smo da djeca osjete ljubav naših ljekara i sestara, i majki prema djeci koja su bolesna.

Djeca iz JU Dječiji vrtić "Duško Radović" Ugljevik su svojim bolesnim drugarima uručili prigodne poklone.

Fotografije pogledajte ovde


  Nazad

  Projekat nove bolnice u Bijeljini
   PRONAĐITE DOKTORASkip Navigation Links

Bolnica Sveti vračevi, Srpske vojske 53, 76 300 Bijeljina
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 202 642