Bolnica Sveti Vracevi

JZU Bolnica "Sveti Vračevi", Bijeljina

Srpske vojske 53
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 415 555

   ODJELJENJA

     Hirurgija
     Ginekologija
     Interno
     Pneumoftiziologija
     Pedijatrija
     Orl
     Oftalmologija
     Neurologija

   SLUŽBE

     Anestezija
     Radiologija
     Laboratorija
     Mikrobiologija
     Urgentni blok
     Apoteka
    Pravna služba
     Kvalitet
     Ekonomska služba
     Tehnička služba
 

IN MEMORIAM Prim. Dr Mladen Popović, specijalista maksilofacijalne hirurgije u penziji


Prim. Dr Mladen Popović, specijalista maksilofacijalne hirurgije u penziji preminuo je 30. novembra 2018. godine u 80. godini života.

Prim. Popović je rođen 2. aprila 1939. godine u Bijeljini u porodici Dr Vojislava i Milice Popović.Stomatološki fakultet je završio u Beogradu, a specijalizaciju iz maksliofacijalne hirurgije 1974. godine na VMA u Beogradu.

Prim. Popović je bio među prvim maksilofacijalnim hirurzima u bivšoj Jugoslaviji. I dok se maksilofacijalna hirurgija razvijala u Srbiji, bijeljinska bolnica je 1974. godine dobila prvog maksilofacijalnog hirurga sa završenom specijalizacijom na VMA u Beogradu. Mukotrpnim radom i zalaganjem Prim. Dr Mladena Popovića, maksilofacijalna hirurgija se razvijala uporedo sa ostalim medicinskim granama i zauzela svoje visoko mjesto u našoj bolnici. Svi zaposleni u bolnici znaju sa kakvim entuzijazmom je radio Prim. Dr Mladen Popović.

Prim. Dr Mladena Popovića odlikovao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik povodom Dana Republike Srpske 2017. godine Ordenom krsta milosrđa za priznat dugogodišnji rad u zdravstvu i veliki doprinos razvoju zdravstvenih usluga, kao i u liječenju pacijenata na području Srpske.

Hipokratovo priznanje, nagradu koja se dodjeljuje se za životno djelo i vrhunske rezultate u dugogodišnjem radu, a na prijedlog Komore doktora stomatologije Prim. Popović je dobio 2008. ogodine.

Pored vrijednog i predanog rada u bijeljinskoj bolnci Prim. Dr Mladen Popović je bio i istaknuti sportski radnik. Kao odbojkaš bio je najbolji junior Srbije. Sa beogradskim "Željezničarom" i braćom Grozdanović osvojio je titulu prvaka bivše Јugoslavije, igrao je i za vinkovačku "Spačvu" i Odbojkaški klub "Graničar" iz Јamene.

Osnovao je 1977. godine Odbojkaški klub "Radnik" u Bijeljini i bio je dugogodišnji igrač, kapiten i trener ovog kluba, a kasnije i njegov predsjednik Skupštine, te počasni predsjednik.

Bog da Ti dušu oprosti i podari vječni mir i spokoj.

U Bijeljini 2. decembar 2018. godine


  Nazad

  Projekat nove bolnice u Bijeljini
   PRONAĐITE DOKTORASkip Navigation Links

Bolnica Sveti vračevi, Srpske vojske 53, 76 300 Bijeljina
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 202 642