Bolnica Sveti Vracevi

JZU Bolnica "Sveti Vračevi", Bijeljina

Srpske vojske 53
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 415 555

   ODJELJENJA

     Hirurgija
     Ginekologija
     Interno
     Pneumoftiziologija
     Pedijatrija
     Orl
     Oftalmologija
     Neurologija

   SLUŽBE

     Anestezija
     Radiologija
     Laboratorija
     Mikrobiologija
     Urgentni blok
     Apoteka
    Pravna služba
     Kvalitet
     Ekonomska služba
     Tehnička služba
 

Proslavljena krsna slave bijeljinske bolnice


Zaposleni u bijeljinskoj Bolnici "Sveti Vračevi" danas su u prisustvu brojnih gostiju i poslovnih prijatelja obilježili krsnu slavu Svete Kozmu i Damjana – „Svete Vrače“, poznate kao iscjeljitelje najtežih bolesti.

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije je obavio tradicionalno lomljenje slavskog kolača i poručio da ljekari crpe znanje i snagu iz svetiteljskih snaga. "Bogu se molimo da ovaj dobar odnos nauke, religije i vjere čuvamo u ovoj bolnici, te da nikada ne postanu suprotnost jedna drugoj", poručio je vladika Fotije.

Direktor bijeljinske bolnice "Sveti Vračevi" Prof. Dr Siniša Maksimović rekao je obraćajući se gostima da zaposleni u Bolnici crpe snagu i posvećenost svom poslu iz snage svetitelja Kozme i Damjana.

"Često smo posvećeniji našim pacijentima, nego našim najmilijima. Uživljavamo se u emocionalna stanja, mišljenje i ponašanje drugih ljudi i na taj način ispunjavamo i Božiju zapovijest da ljubimo bližnjega svoga", rekao je Prof. Maksimović. Maksimović je dodao da posvećenost, znanje i briga zaposlenih u Bolnici obezbjeđuju da se pacijenti osjećaju bolje i sigurnije u njoj, te napomenuo da je bijeljinska bolnica značajan stub zdravstvenog sistema Republike Srpske. "Ponosni smo na ovu bolnicu i novu zgradu u kojoj smo, zahvaljujući Vladi Republike Srpske, već pet godina. Godišnje u poliklinici bude pregledano 140.000-150.000 pacijenta, na bolničko liječenje bude primljeno oko 16.500 pacijenata, a više od 4.000 operisano. Imamo i oko 1.000 porođaja godišnje i to je ono što s ponosom možemo istaći", naveo je Maksimović. On je naglasio da je Bolnica posebno zadovoljna radom angio-sale, koja je na početku planirana za oko 600 pacijenata, a danas taj broj obuhvata oko 1.000 pacijenata i urađeno je oko 1.200 procedura. "Sve su ovo brojke koje obavezuju, ali su i pokazatelji da se u Bolnici vrijedno radi, a tako ćemo i nastaviti", rekao je Maksmović. Maksimović je pohvalio rad svih odjeljenja na kojima su, kako je rekao, uvedene mnoge novine i istakao da hirurzi Bolnice "Sveti Vračevi" danas obavljaju i najzahtjevnije operacije.

"U sve ovo najbolje su mogli da se uvjere naši pacijenti koji ovdje mogu da dobiju najbolje usluge", rekao je Prof. Dr Siniša Maksimović, direktor bijeljinske bolnice.

Fotografije pogledajte ovde


  Nazad

  Projekat nove bolnice u Bijeljini
   PRONAĐITE DOKTORASkip Navigation Links

Bolnica Sveti vračevi, Srpske vojske 53, 76 300 Bijeljina
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 202 642