Bolnica Sveti Vracevi

JZU Bolnica "Sveti Vračevi", Bijeljina

Srpske vojske 53
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 415 555

   ODJELJENJA

     Hirurgija
     Ginekologija
     Interno
     Pneumoftiziologija
     Pedijatrija
     Orl
     Oftalmologija
     Neurologija

   SLUŽBE

     Anestezija
     Radiologija
     Laboratorija
     Mikrobiologija
     Urgentni blok
     Apoteka
    Pravna služba
     Kvalitet
     Ekonomska služba
     Tehnička služba
 

U bijeljinskoj bolnici urađene komplikovane intervencije na krvnim sudovima srca


U angio sali bijeljinske bolnice urađene su dvije komplikovane intervencije na krvnim sudovima srca. Ovo je drugi put da se našoj bolnici rade tako komoplikovane intervencije.

Riječ je o perkutanim koronarnim intervencijama, odnosno intervencijama putem katetera, žice, balona i stentova na koronarnim krvnim sudovima koji su imali horničnu opstrukciju. Ovu intervenciju je u Bijeljini izveo interventni kardiolog iz Klinike za kardiologiju Kliničkog centra Srbije Prof. Dr Siniša Stojković.

- U pitanju su veoma kompleksni bolesnici kod kojih je ranije pokušana ovakva intervencija, ali smo, evo, u Bijeljini napravili dobar pokušaj i kod oba pacijenta uradili dosta komplikovane procedure. Ono što je važno jeste da su kolege lekari iz Bijeljine prepoznali da kontinuirana saradnja ide u korist pacijenata, kao i to da je ovakve procedure moguće raditi u ovom centru - rekao je Stojković.

U Odsjeku za invazivnu i interventnu kardiološku dijagnostiku i terapiju, odnosno angio sali bijeljinske bolnice prošle godine prvi put je izvedena procedura otvaranja hroničnih okluzivnih lezija koronarnih arterije. Sada se otišlo korak dalje.

- U aktivnom izvođenju ovih procedura su učestvovale naše mlade kolege i to predstavlja najveći kvalitet svega ovoga. Dakle, imate edukaciju u svojoj "kući" od najvećih stručnjaka iz te oblasti koje ima ovaj region. S druge strane, tu je i kvalitet zdravstvene usluge koji su dobili naši pacijenti. Nakon ovih intervencija život ovih pacijenata biće znatno duži i kvalitetniji - izjavio je direktor bolnice "Sveti vračevi" Prof. Dr Siniša Maksimović.

Prema njegovim riječima, angio sala samo je jedan od uspješnih segmenata bijeljinske bolnice, gdje se intenzivno radi i mnogo ulaže u znanje, napredovanje i edukaciju. U 2017. godini je u bijeljinskoj bolnici urađeno 850 pacijenata i 1074 procedure.

Kardiolog iz Banjaluke Prof. Dr Aleksandar Lazarević, koji je takođe učestvovao u ovim intervencijama, ukazao je na odlične uslove rada u bijeljinskoj bolnici.

- Značajno je istaći da su obezbijeđeni odlični uslovi za rad, sala posljednje generacije, kao i materijal - naveo je on.

Ovim intervencijama prisustvovali su i mladi ljekari, što je od posebne važnosti za budućnost medicine.

Fotografije pogledajte ovde


  Nazad

  Projekat nove bolnice u Bijeljini
   PRONAĐITE DOKTORASkip Navigation Links

Bolnica Sveti vračevi, Srpske vojske 53, 76 300 Bijeljina
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 202 642