Bolnica Sveti Vracevi

JZU Bolnica "Sveti Vračevi", Bijeljina

Srpske vojske 53
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 415 555

   ODJELJENJA

     Hirurgija
     Ginekologija
     Interno
     Pneumoftiziologija
     Pedijatrija
     Orl
     Oftalmologija
     Neurologija

   SLUŽBE

     Anestezija
     Radiologija
     Laboratorija
     Mikrobiologija
     Urgentni blok
     Apoteka
    Pravna služba
     Kvalitet
     Ekonomska služba
     Tehnička služba
 

Proslavljena krsna slava bolnice u Bijeljini


Javna zdravstvena ustanova bolnica "Sveti Vračevi" u Bijeljini obilježila je 14. novembra 2017. god. krsnu slavu Svetih Vračeva Kozme i Damjana. Obilježavanje slave bolnice započelo je liturgijom u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u 9 sati. Lomljenje slavskog kolača obavili su Njegovo Preosveštenstvo gospodin Fotije, Episkop zvorničko-tuzlanski, kum slave gospodin Nedeljko Ćorić i direktor bijeljinske bolnice Prof. Dr Siniša Maksimović. Slavi je u ime ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske prisustvovao i Prof. Dr Slavko Manojlović, savjetnik ministra zdravlja i socijalne zaštite.

U pozdravnoj riječi gospodin Fotije episkop zvorničko-tuzlanski je poželio srećnu krsnu slavu direktoru i zaposlenim u bolnici i izrazio zadovoljstvo onim što ljekari i zdravstveni radnici bolnice pružaju stanovništvu semberske regije i Republike Srpske. Gospodin Fotije je tom prilikom direktoru bolnice i svim zaposlenim poklonio ikonu Presvete Bogorodice kao znak zahvalnosti za njihov humani rad.

Za bijeljinsku Opštu bolnicu "Sveti Vračevi" protekla godina bila je rekordna po broju pregleda, operacija i hospitalizovanih pacijenata, izjavio je direktor ove ustanove Prof. Dr Siniša Maksimović. Direktor je naveo da je u prethodnom periodu Bolnica osnažena kadrovski i organizaciono.

"Najveće je bogatstvo to što imamo veliki broj kolega koji su došli sa usmjerenih i osnovnih specijalizacija uz sve ono što imamo u novoj, savremenoj bolnici", rekao je Maksimović novinarima nakon čina lomljenja slavskog kolača. On je podsjetio da bijeljinska bolnica ima najsavremeniju opremu kada je riječ o ustanovama ovakovg tipa u Republici Srpskoj i napomenuo da se ovakav trend izgradnje savremenih bolnica nastavlja s obzirom na izgradnju nove zgrade bolnice u Istočnom Sarajevu, te na završetak radova na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci. On je dodao da se u bijeljinskoj bolnici rade najsavremenije, napredne, hirurške i dijagnostičke metode. Maksimović je napomenuo da je u bijeljinskoj bolnici, zajedno sa kolegama iz Kliničkog centra Srbije, urađena intervencija na hroničnim i teškim promjenama krvnih sudova srca, što je prvi put rađeno ove godine u junu.

"U kontinuitetu radimo, u našoj sali za kateterizaciju i interventnu kardiologiju sa kolegama sa Instituta za kardiovaskularne bolesti. Unaprijedili smo i rad na našem hirurškom i neurološkom odjeljenju. Pripremamo se za savremenije laporoskopske operacije iz oblasti abdominalne i vaskularne hirurgije, ali i na drugim odjeljenjima unapređujemo i poboljšavamo kvalitet rada", rekao je Maksimović.

Fotografije pogledajte ovde


  Nazad

  Projekat nove bolnice u Bijeljini
   PRONAĐITE DOKTORASkip Navigation Links

Bolnica Sveti vračevi, Srpske vojske 53, 76 300 Bijeljina
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 202 642