Bolnica Sveti Vracevi

JZU Bolnica "Sveti Vračevi", Bijeljina

Srpske vojske 53
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 415 555

   ODJELJENJA

     Hirurgija
     Ginekologija
     Interno
     Pneumoftiziologija
     Pedijatrija
     Orl
     Oftalmologija
     Neurologija

   SLUŽBE

     Anestezija
     Radiologija
     Laboratorija
     Mikrobiologija
     Urgentni blok
     Apoteka
    Pravna služba
     Kvalitet
     Ekonomska služba
     Tehnička služba
 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST


Povodom neistinitog, zlonamjernog i ružnog konteksta u kojem se u prethodnim danima pominje JZU Bolnica „Sveti Vračevi“Bijeljina, a u cilju zaštite profesionalnog digniteta i ugleda ove zdravstvene ustanove javnost obavještavamo o sljedećem:

Sporni snimak, koji su objavili portali pojedinih medija, a koji prati krajnje nekorektna, tendenciozna i zlonamjerna vijest o navodnoj „prostituciji u bijeljnskoj bolnici“ nije snimljen u prostorijama naše zdravstvene ustanove, što se vrlo jasno vidi.

Bez namjere da se upuštamo gdje i kako je to snimljeno najoštrije osuđujemo i demantujemo bilo kakvu vezu bijeljnske bolnice sa inkrimisanim materijalom i izražavamo svoje zgražavanje na postupke objavljivanja i distribucije takvog materijala.

Posebno osuđujemo to što je pored obmanjivanja javnosti, pominjanje naše zdravstvene ustanove u takvom konktekstu, dovelo zdravstvene radnike JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina u poziciju da se brane od stvari koje nemaju nikakve veze sa njima, a pri tom su aposlutno neistinite.

Napominjemo da zdravstveni radnici ove Bolnice svoj posao obavljaju profesionalno i odgovorno i da ne smiju biti predmet spekulacija niti žrtve besposlenih i zlonamjernih ljudi koji u hodnicima zdravstvenih ustanova mobilnim telefonima prave "svoja mala umjetnička djela".

Napominjemo da smo posebno ogorčeni činjenicom da su ovu „vijest“, koju su prvo plasirali mediji iz Federacije BiH, a kasnije preuzeli i pojedini portali iz Republike Srpske, bez ikakve provjere preuzele i neke medijske kuće iz Bijeljine.

Uprkos svemu navedenom, i ovom prilikom smo korektni i blagi u svojim konstatacijama, a pozivamo sve naše sugrađane da osude ovakve i slične postupke i da zdravstvenim radnicima omoguće da, kao i do sada, svoj posao obavljaju profesionalno, korektno i u najboljem interesu pacijenata.

S poštovanjem,
Uprava JZU bolnica „Sveti Vračevi“ u Bijeljini
U Bijeljini 24. aprila 2017. godine


  Nazad

  Projekat nove bolnice u Bijeljini
   PRONAĐITE DOKTORASkip Navigation Links

Bolnica Sveti vračevi, Srpske vojske 53, 76 300 Bijeljina
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 202 642