Bolnica Sveti Vracevi

JZU Bolnica "Sveti Vračevi", Bijeljina

Srpske vojske 53
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 415 555

   ODJELJENJA

     Hirurgija
     Ginekologija
     Interno
     Pneumoftiziologija
     Pedijatrija
     Orl
     Oftalmologija
     Neurologija

   SLUŽBE

     Anestezija
     Radiologija
     Laboratorija
     Mikrobiologija
     Urgentni blok
     Apoteka
    Pravna služba
     Kvalitet
     Ekonomska služba
     Tehnička služba
 

IN MEMORIAM PRIM. DR STANKA PETROVIĆ ČASAR


Prim. Dr Stanka Petrović Časar, specijalista ginekologije i akušerstva preminula je na Vaskrs, u nedelju 16. aprila 2017. godine.

Stanka Petrović Časar rođena je 10. avgusta 1953. godine u Zabrđu, Opština Ugljevik. Medicinski fakultet u Beogradu završila je 28. decembra 1979. godine i stekla zvanje doktore medicine.

Radni odos u RO Medicinskom centru Bijeljina OOUR Bolničke službe zasnovala je u januaru 1980. godine.Nakon obavljenog staža od 15. januara 1981. godine raspoređena je na poslove ljekara u Ugljeviku, a od 1. jula 1981. godine raspoređena je na radnom mjesto ljekara na ginekološkom odjeljenju bijeljinske bolnice. Specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva započela je 1. septembra 1983. godine, a specijalistički ispit je položila 28. jula 1988. godine u Beogradu i stekla stručni naziv, specijalista ginekologije i akušerstva.

Po položenom specijalističkom ispitu obavljala je poslove specijaliste ginekologije i akušerstva na ginekološkom odjeljenju bijeljinske bolnice.

1. marta 2003. godine je imenovana za šefa ginekološkog odsjeka a od 10. februara 2009. godine za šefa akušerskog odsjeka na odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo.

Prim. Dr Stanka Časar je bila i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske (IV saziv) od 1998. godine do 2000. godine.

Dr Stanka Petrović Časar je bila član našeg kolektiva 37 godina. U tom, bogatom i plodonosnom periodu iskazala se stručnošću, velikom sposobnošću, ali prije svega velikom kolegijalnošću i spremnošću da uvijek priskoči u pomoć bez obzira o čemu se radilo. Svojom vedrinom i dobrim raspoloženjem znala je smiriti i riješiti svaku situaciju, uljepšati svaki trenutak i nikada joj nije ponestalo energije. Svi znamo da je svoju energiju crpila iz svoje porodice, svoje tri kćerke i supruga Karla.

Prim. Dr Stanku Petrović Časar ćemo pamtiti kao velikog radnika i vrijednog ljekara. Svoje svakodnevne zadatke na poslu izvršavala je marljivo i s punom odgovornošću u čemu je nije sprečavala ni bolest. Bila je izuzetan prijatelj i uvijek zračila vedrinom i optimizmom.

Počivaj u miru poštovana doktorka i neka ti Bog dušu oprosti.


  Nazad

  Projekat nove bolnice u Bijeljini
   PRONAĐITE DOKTORASkip Navigation Links

Bolnica Sveti vračevi, Srpske vojske 53, 76 300 Bijeljina
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 202 642