Bolnica Sveti Vracevi

JZU Bolnica "Sveti Vračevi", Bijeljina

Srpske vojske 53
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 415 555

   ODJELJENJA

     Hirurgija
     Ginekologija
     Interno
     Pneumoftiziologija
     Pedijatrija
     Orl
     Oftalmologija
     Neurologija

   SLUŽBE

     Anestezija
     Radiologija
     Laboratorija
     Mikrobiologija
     Urgentni blok
     Apoteka
    Pravna služba
     Kvalitet
     Ekonomska služba
     Tehnička služba
 

Predstavljena medicinska oprema za objekat nove bolnice


Predstavnici austrijske firme VAMED su u periodu od 22. do 24. marta 2011. god. predstavili stručnom kolegijumu i zaposlenim u Opštoj bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini novu medicinska oprema koja će biti dostupna u novom objektu bolnice. Prezentaciji su, pored stručnog kolegijuma, prisustvovali i menadžer projekta za izgradnju i članovi Komisije za implementaciju projekta.
Prema ranije utvrđenom rasporedu u prostorijama bijeljinske bolnice predstavljena je nova oprema, koja je ugovorom predviđena za objekat nove bolnice.

Prvog dana (22. 03. od 08 do 15 časova) predstavljena je medicinska oprema za operacioni blok, sterilizaciji i jedinicu intenzivne njege. Zaposleni u bijeljinskoj bolnici su imali priliku da se upoznaju sa planom, vrstom, kvalitetom i brojem nove medicinske opreme. U otvorenoj, kolegijalnoj i profesionalnoj diskusiji zaposleni su imali priliku da postave pitanja, daju svoje prijedloge i sugestije generalnom izvođaču radova čije su i ugovorom predviđene obaveza, nabavka i ugradnja medicinske opreme.

Narednog dana, (23. 03. 2011. god.) predstavljena je oprema za rentgen dijagnostiku, urgentni blok, polikliniku i dnevu bolnicu. Prikazana je vrhunska oprema za dijagnostiku, poznatih svjetskih proizvođača, visokog kvaliteta i tehničkih karakteristika. Predstavljen je plan i raspored urgentnog (prijemno-trijažnog) bloka i poliklinika u kojoj će biti smješteno 15 specijalističkih i subspecijalističkih ambulanti sa pripadajućom opremom, vrhunskog kvaliteta. U novom objektu planirana je i dnevna bolnica sа 8 bolesničkih kreveta, čiji je izgled, opremljenost i povezanost sa drugim dijelovima bolnice, takođe predstavljena na ovoj prezentaciji.

U Četvrtak 24. 03. 2011. god. predstavljena je oprema za porođajno odjeljenje, odjeljenje za novorodjenčad, neonatologiju, laboratoriju, endoskopiju i patologiju.

Značajno je istaći da su svi učesnici ovog događaja izrazili zadovoljstvo kvalitetom predstavljene opreme.
Bilo je vrlo zanimljivih, kvalitetnih pitanja i sugestija koja će biti upućena Generalnom izvođaču radova (VAMED) i Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite R. Srpske kako bi se u ovom periodu izgradnje, neki prijedlozi u punoj mjeri realizovali, a neki poboljšali. Nesumnjivo je da će građani Semberije i šire okoline izgradnjim novog objekta bolnice imati zdravstvenu zaštitu po standardnima Evropske Unije. Predstavljena oprema će sigurno omogućiti pružanja takvnih medicinskih usluga.
Fotografije sa promocije


  Nazad

  Projekat nove bolnice u Bijeljini
   PRONAĐITE DOKTORASkip Navigation Links

Bolnica Sveti vračevi, Srpske vojske 53, 76 300 Bijeljina
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0)55 202 642